خدمات طراحی و محاسبه
تیم طراحی شرکت حریم سازه سپاهان با بیش از 9 سال سابقه در زمینه طراحی سازه های صنعتی و بیش از 11 سال سابقه در زمینه طراحی سازه های فلزی و بتنی و التزام به مدیریت کیفیت و معیارهای فنی و مهندسی در ارائه محصول و خدمات به منظور صیانت از سرمایههای ملی و ارزشآفرینی مستمر برای جامعه مهندسی کشور، آمادگی خود را برای همکاری در زمینه مشاوره و طراحی و نظارت پروژههای صنعتی اعلام میکند. تعهد ما به مشتری تلاش در جهت ارائه بهترین مشاوره های لازم در روند تهیه سایت پلان و طراحی معماری و انجام طراحی بهینه برای سازه ها و نظارت دقیق بر ساخت میباشد. مهندسان جوان این مجموعه در کنار باتجربه تر ها جمع شده اند تا به هر گونه نیاز تولید کنندگان و صنعتگران کشور در حوزه مهندسی عمران پاسخگو باشند.شایان ذکر است؛ محاسبات فنی و طراحی سازه ها در شرکت حریم سازه در واحد مهندسی و با استفاده از نرمافزار سوله پرداز و بر اساس استانداردهای(M.B.M.A )(A.I.S.C )انجام میگیرد
- قابلیت های منحصر به فرد طراحی توسط کلینیک تخصصی کولیس
- مباحث طراحی سوله
- نکاتی در مورد طراحی سوله
- مراحل اخذ پروانه ساخت و پایان کار
- طراحی آنلاین سازه
- تهیه طرح معماری
- نمونه کارهای طراحی
- سفارش طراحی سوله
- سفارش طراحی اسکلت فلزی
امر طراحی سوله کاریست تخصصی و بسیار دقیق ، فاکتورهای مهمی در طراحی دخیل هستند که بی توجهی به آنها می تواند هزینه گزافی را به سازنده تحمیل کند که صرفه اقتصادی را زیر سؤال می برد و یا ممکن است نتیجه معکوس داده و استحکام و پایداری سازه را تضعیف نماید و موجب ایجاد حوادث جبران ناپذیر گردد.
مهمترین وظیفه یک طراح خوب سازه سبکسازی سازه و کاهش قیمت تمامشده پروژه ضمن رعایت کلیه استانداردهای ملی و بینالمللی میباشد که بسیار به دانش و تجربه طراح برمیگردد. اینکه از چه مصالحی و سیستمی استفاده شود، بتنی یا فلزی، سوله یا خرپا یا سازه فضاکار، سوله معمولی یا قوسی، یک یا چندطبقه، ابعاد دهانهها و ارتفاعات و شیب سقفها و...!
تاکنون صدها پروژه صنعتی کوچک و بزرگ در این شرکت طراحیشده است. شامل انواع سولههای سبک، نیمه سنگین و سنگین با انواع جرثقیلها و دهانههای مختلف و فونداسیونهای مربوطه بوده است. قابلذکر است این گروه بهعنوان مبدع نرمافزار تخصصی سوله پرداز قابلیتهای منحصربهفردی در طراحی سازههای صنعتی دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره میشود:
- ارائه سبکترین طرح ازنظر مصرف فولاد و بتن و با حداقل دورریز ورق
- ارائه طرحهای معمولی در کمتر از 24 ساعت
- ارسال نقشهها و دفترچه محاسبات و فایلهای محاسباتی توسط ایمیل یا پست به سراسر نقاط کشور
- ارائه جدول لیستوفر قطعات فولادی سوله و حجم بتن و وزن آرماتور مصرفی و حجم دیوارچینی و غیره و برآورد ریالی پروژه شما
- ارائه فایلهای محاسباتی سوله و فونداسیون
- ارائه نقشه پل و حماله های جرثقیل و شاپ تیر و ستون
- ارائه نقشههای شاپ و برش از نرم افزار تکلا
- دقیقترین و ایمنترین طراحی مطابق با آخرین استانداردهای ملی ایران و بینالمللی
- ارائه چند سری نقشه شامل طراحیهای متفاوت برای یک سوله به کارفرما جهت انتخاب
- ارائه طرحهای سبکسازی برای طرحهای قبلی شما
- بررسی و ارائه طرحهای مقاومسازی برای سولههای اجراشده تهیه نقشه، طراحی و کنترل محاسبات با اخذ تائید و دفاع در مراجع ذیصلاح، متناسب با وضعیت اقلیمی پروژهتقویت و مهندسی مجدد سازههای موجودبرآورد وزن متناسب با طرح
- طراحی انواع سازههای صنعتی و غیر صنعتی
- طراحی سازههای خاص
مباحث طراحی سوله
بخش اول : کسب اطلاعات مورد نیاز سوله مورد نظر
بخش دوم : طراحی و محاسبه سوله مورد نظر
بخش سوم : تهیه ی دفترچه محاسبات و نقشه های اجرایی
بخش اول : کسب اطلاعات مورد نیاز سوله مورد نظر
در این قسمت مهندس محاسب جهت طراحی سوله نیازمند اطلاعاتی مانند : نوع تیپ زمین ساختگاه ، نتایج آزمایش های بتن و مکانیک خاک ، سایت پلان سوله مورد نظر ، شهر محل احداث ، تناژ جرثقیل و.... می باشد.
بخش دوم : طراحی و محاسبه سوله مورد نظر
در این قسمت با داشتن اطلاعات مورد نیاز محاسبه سوله طبق مراحل زیر انجام می شود.
1.محاسبه بارهای وارد بر سوله اعم از بار باد ، برف ، زلزله ، بار مرده و بار جرثقیل (که به صورت یک بار زنده در نظر گرفته می شود) با استفاده از آیین نامه مبحث 6 مقررات ملی ساختمان-بارهای وارد بر ساختمان
2.مدل سازی سوله در نرم افزار های طراحی مانند Sap 2000
3.بارگذاری سوله مورد نظر در نرم افزار Sap 2000 با استفاده از مقادیر بدست آمده در بند 1
4.تنظیم پارامترهای تحلیل و طراحی در نرم افزار Sap 2000
5.آنالیز و طراحی سوله مورد نظر و بدست آوردن بهینه ترین حالت ممکن
6.کنترل جابجایی های مجاز سوله
7.استخراج عکس العمل های تکیه گاهی از نرم افزار Sap 2000 جهت طراحی فونداسیون سوله
8.طراحی فونداسیون سوله به صورت دستی یا به وسیله ی نرم افزار Safe
بخش سوم : تهیه ی دفترچه محاسبات و نقشه های اجرایی
دفترچه محاسبات شامل: نحوه ی محاسبه بارهای باد ، برف ، زلزله ، جرثقیل و ... ، کنترل های کمانش موضعی و ... ، طراحی ورق های اتصال فلنجی ، طراحی کف ستون ها ، ستون های باد ، پرلین ها ، استرات ها ، کنترل کفایت بادبندهای سقف و در راستای طول سوله ، کنترل واژگونی سوله ، طراحی و کنترل کفایت بولت ها ، طراحی سینه بندها و .... بر اساس مبحث 10 مقررات ملی ساختمان- طرح و اجرای ساختمان های فولادی و نشریه 325- ضوابط طرح و محاسبه ی ساختمان های صنعتی فولادی می باشد.
پس از تهیه ی دفترچه ، مهندس محاسب نقشه های اجرایی را در قالب فایل اتوکد یا نرم افزار تکلا استراکچر به انضمام تمامی جزئیات مورد نیاز تیم ساخت و اجرا تهیه می نماید.
- در صورتی که زمین ساخت از نظر ابعادی محدود باشد ، استفاده از فونداسیون منفرد با احتساب برون محوری ستون ، نسبت به فونداسیون نواری به دلیل اقتصادی تر بودن توصیه می شود.
- پیشنهاد می شود که از روش طراحی تنش مجاز استفاده شود. تجربه نشان می دهد که در مبحث طراحی سوله استفاده از روش حالات حدی اقتصادی نمی باشد.
- بدیهی است هرچه شیب بام کمتر شود سطح بارگیر آن بیشتر شده در نتیجه سازه سنگین تر خواهد شد.
- در صورت جوابگویی ، ستون های تک شیب یکسره نسبت به سایر انواع ستون ها اقتصادی ترند.(این فرضیه ممکن است در بعضی موارد برقرار نباشد.)
- با توجه به عرض ورق 150 سانتی متر ، توصیه می شود که برای داشتن کمترین پرت ورق ، از عرض بال های 15 ، 16.66 ، 18.75 ، 20 ، 21.5 ، 25 و 30 سانتی متر در طراحی استفاده شود.
- در صورتیکه جابجایی سوله در کنج سوله جوابگو نباشد باید ارتفاع جان مقطع ستون یا رفتر یا هر دو در محل چشمه اتصال بیشتر شود.
- در صورتیکه جابجایی سوله در تاج تحت اثر بار برف بیش از حد مجاز باشد ، جهت اضافه کردن ارتفاع مقطع رفتر در محل تاج ، می توان از ماهیچه ی تاج استفاده کرد و در محل تاج مقطع را غیر منشوری درنظر گرفت.
- در صورتیکه جابجایی سوله در تراز جرثقیل بیش از حد مجاز باشد ، می توان ارتفاع جان ستون در تراز جرثقیل را افزایش داد.
- هنگامی که آپلیفت (بالا کشندگی) فونداسیون جوابگو نباشد ، در صورتی که دور تا دور سوله آجرچینی شود ، می توان به جای آجرکاری با آجر مجوف و ملات ماسه سیمان با جرم واحد حجم 850 کیلوگرم بر متر مکعب ، از آجرکاری با آجر سفال و ملات ماسه سیمان با جرم واحد حجم 2100 کیلوگرم بر متر مکعب استفاده کرد. (به شرطی که سوراخ ها با ملات پر شوند.)
- در صورت وجود جرثقیل یا طبقه در سوله ، به دلیل احتمال غلبه زلزله در ترکیبات بار ، توصیه می شود در راستای طول از بابندهای دوبل نبشی یا دوبل ناودانی استفاده شود و از استفاده میلگرد در این نوع سوله ها خودداری گردد.
مراحل اخذ پروانه ساخت و پایان کار:
1- تهیه سایت پلان: توسط طراح یا خود مالک با مقیاس دقیق ترسیم میشود و ترجیحاً در برگه A3 پرینت میگردد. در نقشه سایت پلان علاوه بر ابعاد اطراف زمین و حریمهای آتشنشانی، محل درب ورودی و موقعیت املاک مجاور و خیابانهای اطراف و جهت شمال و مقیاس نقشه بایستی موقعیت، کاربری و متراژ، ابعاد و فواصل کلیه مستحدثات زمین که مالک بهعنوان طرح فعلی یا طرح توسعه در نظر دارد، مشخص می گردد. ازجمله: سالنهای تولید، ساختمانهای اداری یا کارگری، انبار محصولات یا مواد اولیه دپوها یا تجهیزات و مجتمعهای روباز، نگهبانی، باسکول، فضای سبز، پارکینگ، محل بارانداز، کنسول ساختمانها، پست برق، تصفیهخانه یا سپتیک تانک، مخازن زیرزمینی یا هوایی و جرثقیلهای روباز.
2- تائید سایت پلان: پس از تحویل به امور فنی شرکت شهرکهای صنعتی (ساختمان شماره ۱ باجه ۶) در صورت تائید توسط کارشناس مربوطه مهر و امضا میگردد و به همراه دو نامه خطاب به سازمان نظاممهندسی به مالک بازگردانده میشود.
3- تحویل نامهها: مالک باید بعد از گرفتن حداقل ۴ سری کپی، نامهها را به همراه سایت پلان به دبیرخانه سازمان نظاممهندسی واقع در بزرگراه شهید چمران ابتدای خیابان اشراق تحویل داده و شماره اخذ شده را نزد خود نگه دارد. همچنین مالک باید با در دست داشتن کارت شناسایی معتبر به واحد اشتغال سازمان نظاممهندسی مراجعه و نامهها را ممهور به مهر ۱۳۵ کند.
4- طراحی سازه: مالک به همراه سایت پلان تائید شده و نامههای مهرشده به دفتر مهندسی انتخابی خود مراجعه میکند و اسناد را به آنجا تحویل میدهد. توضیحات مکمل در مورد نوع تولید و مشخصات سالنهایی که نیاز دارد ازجمله جنس مصالح، فواصل ستونها، ارتفاع سقفها، تناژ جرثقیلها و احتمالاً مسیر خط تولید یا درهای ورود و خروج، شیوه تهویه و تأمین نور سالنها و... با طراحان مطرح میشود. طراح سازه اقدام به طراحی سازههای مختلف بتنی یا سوله و ...، شامل اسکلت، فونداسیون، پوشش و ... تهیه میکند.
5- کنترل نقشهها: این مرحله معمولاً توسط خود واحد طراحی انجام میگیرد. بهاینترتیب که پس از مهر کردن نقشهها و سایر برگههای لازم توسط مهندس محاسب پروژه، نقشهها و سی دی فایل محاسباتی و دفترچه محاسبات و... به یکی از دفاتر کنترل سازههای صنعتی که از سازمان مجوز دارند ارسال و توسط کنترلر بررسی میگردد. در صورت عدم نقص فنی نقشهها تائید و پاکت و به دفتر طراحی عودت میگردد.
6- امضای قرارداد طراحی و نظارت: مالک و مهندس محاسب پس از تسویهحساب مالی، به سازمان مراجعه و پاکت را به واحد ایستایی سازمان میبرند و نقشهها پس از پرداخت هزینه کنترل سازه به سازمان، ممهور به مهر ایستایی میگردد. سپس به واحد ظرفیت اشتغال به کار مهندسان رفته و قرارداد طراحی را در سه نسخه باهم و با نظارت سازمان امضا میکنند. همچنین در همان روز میتوان پس از تعیین مهندس ناظر توسط مالک یا طراح یا سازمان، قرارداد نظارت را نیز با مهندس ناظر امضا نمود. البته بایستی هزینه نظارت طبق تعرفه سالانه نقداً بهحساب سازمان نظاممهندسی واریز گردد.
7- اخذ پروانه ساخت: مالک سه نسخه قرارداد امضاشده در سازمان را به شرکت شهرکهای صنعتی برده و پس از امضا و مهر توسط شرکت شهرکها دو نسخه را پس میگیرد که بایستی یکی را به سازمان نظاممهندسی برگرداند و یکی را به مهندس محاسب و ناظر تحویل دهد. در فاصله کمتر از ۲۴ ساعت مجوز احداث بدون هیچ هزینهای از سوی شرکت شهرکها صادر میگردد. اعتبار مجوز احداث برای زیربنای زیر ۲۰۰۰ متر، یک سال است.
8- شروع به اجرا: مالک قبل از شروع به اجرا، شروع عملیات را بایستی کتباً به ناظر گزارش دهد. مهندس ناظر بایستی راهنماییهای لازم جهت ساخت و انتخاب مجری به مالک بدهد و بهموقع جهت بازدید از پروژه حاضر شود. مالک قبل از شروع بایستی به واحد کنترل نظارت سازمان نظام مهندسی مراجعه نماید و پرونده نظارت تشکیل دهد. نظارت در سه مرحله فونداسیون، ساخت و نصب در مورد سولهها فرمهای مربوط به خود را دارد. هرچند معمولاً مراحل بازدید ناظر از پروژه چندین بار بیشتر از سه مرحله خواهد شد. پس از تائید هر مرحله توسط مهندس ناظر در فرمهای مربوطه مالک بایستی جهت بازدید ناظرین عالی سازمان به واحد نظارت سازمان نیز مراجعه کند و نوبت بازدید بگیرد. ضمناً بایستی از عملیات بتنی، آزمایش بتن و از عملیات فلزی، آزمایش جوش با هزینه مالک گرفته شود. در صورت تخلف مالک یا مجری از طرحهای تائید شده و ساخت کمتر از متراژ نقشه یا اضافه متراژ یا عدم رعایت استانداردهای اجرایی و فنی و ایمنی و... مهندس ناظر میتواند گزارش تخلف را به سازمان و شرکت شهرکها بدهد و حتی عملیات را متوقف کند؛ و یا پایان کار را تائید نکند. لذا هرگونه تغییری یا ابهامی باید با هماهنگی مهندس محاسب و ناظر صورت گیرد.
9- پایان کار: پس از اتمام پروژه سولهها و ساختمانهای اداری و تائید توسط مهندس ناظر و سازمان نظاممهندسی در فرم پایان کار مالک با این فرم به شرکت شهرکها مراجعه نموده و مجوز تولید برای او صادر خواهد شد.